ac-service

AIR CONDITION

Ta hand om din AC

ACn reglerar klimatet i din bil. Kyla, värme och ventilation och är en viktig del av din komfort. AC-service ingår inte i din vanliga service och du behöver därför själv hålla koll på om den kyler eller värmer dåligt. Vi på Kristianstad Diesel & Hydraulik erbjuder dig högsta service och kunskapsnivå när det är dags!

Ett kontinuerligt underhåll ger din AC en längre livslängd.
En service av ACn underhåller dess funktion. Verkstaden tömmer systemet på kylmedel, rengör det för att se om det finns läckage och för att avfukta det. Sedan fylls systemet med det befintliga kylmedlet, spårmedel och olja. 

Undvik en högre bränsleförbrukning
Normalt läcker mellan 5-10% kylmedie per år ut ur systemet, vilket försämrar kylkapaciteten i bilens klimatanläggning. Om bilen körs för lång tid utan att kylmediet fylls på leder detta till att kompressorn behöver arbeta hårdare för att klara av att nå samma effekt som en nyservad AC hade gett, vilket i sin tur leder till en ökad bränsleförbrukning. Detta sliter på kompressorn och i värsta fall kan kompressorn haverera. Kompressorn är ju grundstenen i AC-funktionen som komprimerar kylmedlet.


Offertförfrågan

Exempel: Bil
Exempel: Volvo
Exempel: ABC 123

Skrolla till toppen